آخرین وضعیت بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در مشهد

rotavirus

سایت علوم پزشکی: به نقل از مهر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مرگ ۲ نفر در استان خراسان بر اثر بیماری تب کریمه کنگو گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند که از این تعداد ۲ نفر فوت کرده و ۳ نفر بهبود پیدا کردند. دکتر رضا سعیدی افزود: در حال حاضر کشتارگاه های استان بازرسی شده اند و گزارش بازدید از آنجا به مراجع مربوطه ارائه شده است.

وی افزود: بیماری تب کریمه کنگور از طریق دام آلوده و کنه آلوده منتقل می شود در این میان ممکن است دام قاچاق باشد و یا به صورت قانونی وارد کشور شده باشد. اما در هر حال باید موارد بهداشتی برای آن رعایت شود. سعیدی اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه “هیالوما” به دام و یا انسان، دام آلوده، خون و ترشحات دام و انسان مبتلا منتقل می شود.

وی با اشاره به اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: انسان در اثر تماس مستقیم با خون و ترشحات یا بافتهای آلوده دام و یا تماس با ترشحات افراد بیمار مبتلا می شود. ابتلا از طریق خوردن گوشت پخته شده و راه های تنفسی هنوز به اثبات نرسیده است. معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد:  مصرف گوشت های غیر استاندارد که خارج از سیستم نظارتی دامپزشکی ذبح شده اند امکان انتقال بیماری را به دیگر گروههای جامعه افزایش می دهد و توصیه اکید ما این است که مردم از ذبح غیربهداشتی دام در منازل خودداری کنند.

وی افزود: مردم می توانند پس از خرید گوشت از مراکز معتبر ابتدا آن را در دمای صفر تا منهای ۴ نگهداری کنند تا اسیدهای موجود در آن ویروس را از بین ببرد. سعیدی یادآور شد: این بیماری در دام علایم مشخصی ندارد، اما در انسان بیماری با تب بالا، دردهای عضلانی، سر دردهای شدید و خونریزی در بدن خود را نشان می دهد و در صورتیکه افراد این علائم را در خود مشاهده می کنند باید به مرکز درمانی مراجعه کنند.

تب خونریزی‌دهندهٔ کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده‌است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. CCHF در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

  1. پیشگیری:
  2. بیمار مشکوک به CCHF باید ایزوله شود و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشد. کلیه وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیش بند، لوله‌های خون، سرنگهای استفاده شده و هر وسیله‌ای که با ترشحات بیمار درتماس بوده باید سوزانده شود.
  3. سمپاشی منازل و اصطبل‌ها جهت کاهش کنه‌ها
  4. مصرف مواد ضد عفونی جهت گندزدایی توالت‌ها، محیط آلوده به خون و ترشحات بیمار
  5. به دلیل اینکه متاسفانه دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود.
  6. در هنگامی که پرسنل مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن و یا فضولات بیمار قرار می‌گیرند بایستی فوراً سطح آلوده را با آب و صابون بشویند. لازم به ذکر است که این بیماری واکسن ندارد.

هشدار بهداشتی: از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *