همه چیز درباره کنکور ارشد رشته علوم آزمایشگاهی یک

رشته علوم آزمایشگاهی یک دارای شامل سه رشته بیوشیمی بالینی، ژنتیک و زیست فناوری است. منابع آزمون کارشناسی ارشد این رشته‌ها توسط وزارت بهداشت در قالب مجموعه کلی ” علوم آزمایشگاهی یک ” منتشر می‌شود. رشته‌های بیوشیمی بالینی، ژنتیک و زیست فناوری رشته‌هایی هستند که برای تبدیل آن‌ها به فرصت شغلی باید دانش و اطلاعات خود را در مورد آن‌ها بالا برد. این امر سبب می‌شود تا رشته علوم آزمایشگاهی یک هر ساله داوطلبین بسیاری را به خود جذب نماید. همواره نزدیک‌تر شدن زمان کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سبب ایجاد سؤالاتی در مورد شرکت در این آزمون خواهد شد. این سؤالات اغلب در مورد زمان ثبت نام و برگزاری آزمون ارشد علوم آزمایشگاهی یک ، زمان اعلام نتایج، مدارک مورد نیاز و رشته‌ها مجاز برای شرکت در آزمون ارشد علوم آزمایشگاهی ۱ و حتی بازار کار این رشته است. پرسش مکرر این سؤالات سبب شده است تا با به نگارش در آوردن این مقاله به برخی از این سؤالات پاسخ دهیم.

زمان ثبت نام و برگزاری آزمون ارشد علوم آزمایشگاهی یک

​ثبت نام آزمون ارشد وزارت بهداشت از ۹۹/۱۲/۶ آغاز شده است و تا ۹۹/۱۲/۱۶ ادامه دارد. برای ثبت نام در این آزمون می‌توانید از طریق سایت sanjeshp.ir اقدام نمایید. بهتر است پیش از ثبت نام ” دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۰ ” را بطور کامل مطالعه کرده و پس از آن اقدام به ثبت نام نمایید.

زمان اعلام نتایج کنکور ارشد رشته علوم آزمایشگاهی ۱

نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم آزمایشگاهی یک حداکثر یک ماه پس از برگزاری آزمون اعلام خواهد شد. پس از آن زمانی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد که بتوانند باتوجه به علایق خود به انتخاب گرایش و رشته مورد نظر و هر محل تحصیل بپردازند. این کار نیز از طریق نشانی Sanjeshp.ir امکان‌پذیر است. بعد انتخاب رشته و محل از طریق فرد داوطلب نتیجه نهایی حداقل دو هفته و حداکثر یک ماه پس از اعلام نتیجه اولیه اعلام خواهد. نتیجه ثانویه، نتیجه نهایی کنکور ارشد وزارت بهداشت است و در پی آن شهر و گرایش یا رشته تحصیلی داوطلب مشخص خواهد شد. این فرآیند کاملاً مشابه با فرآیند کنکور سراسری کارشناسی است.

مدارک و رشته های مجاز برای شرکت در آزمون ارشد  علوم آزمایشگاهی (۱)

برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم آزمایشگاهی یک کدام رشته ها مجاز هستند؟ برای شرکت در آزمون ارشد وزارت بهداشت در مجموعه علوم آزمایشگاهی یک چه مدرکی نیاز است؟
رشته‌های مجاز برای شرکت در کنکور ارشد علوم آزمایشگاهی یک همواره یکی از دغدغه‌های داوطلبان است. همانطورکه می‌دانید، مجموعه علوم آزمایشگاهی یک شامل سه رشته بیوشیمی بالینی، ژنتیک انسانی و زیست فناوری است. رشته های مجاز برای شرکت در آزمون ارشد گرایش های مختلف علوم آزمایشگاهی یک به شرح زیر هستند.

لیست رشته های مجاز برای شرکت در کنکور ارشد علوم آزمایشگاهی یک 

گرایش 

 مدارک مجاز برای شرکت در آزمون ارشد علوم آزمایشگاهی یک ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ 

بیوشیمی بالینیبیوشیمی – شیمی – علوم آزمایشگاهی – علوم تغذیه – داروسازی – زیست شناسی ( کلیه رشته ها) – علوم دارویی – علوم و صنایع غذایی – علوم آزمایشگاهی دامپزشکی – ویروس شناسی – ایمنی شناسی پزشکی – بهداشت  بازرسی گوشت – بهداشت مواد غذایی
زیست فناوریکارشناسی: علوم پزشکی – زیست شناسی (کلیه گرایش ها ) – بیوتکنولوژی – علوم آزمایشگاهی  – علوم تجربی – علوم آزمایشگاهی دامپزشکی – دکتری عمومی پزشکی – داروسازی و دامپزشکی – مهندسی زیست فناوری کشاورزی – کارشناسی و کارشناسی ارشد ( داروسازی خارج از کشور 
ژنتیک انسانی 

کارشناسی: زیست شناسی (کلیه گرایش ها) – بیوتکنولوژی گرایش صنعت – ویروس شناسی – انگل شناسی پز شکی – ژنتیک – بیوشیمی – ایمنی شناسی – میکروب شناسی – تغذیه – علوم آزمایشگاهی – مامایی – دکتری عمومی گروه پزشکی – دکتری حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی – دکتری حرفه‌ای دامپزشکی 

بازار کار فارغ التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی یک

همانطورکه توضیح داده‌ایم رشته علوم آزمایشگاهی یک مجموعه‌ای از رشته‌ها نظیر بیوشیمی بالینی ، زیست فناوری و ژنتیک انسانی است. هر یک از این گرایش‌‎ها بازار کار خاص خود را دارند و فارغ التحصیلان گرایش‌های مختلف علوم آزمایشگاهی یک می‌توانند پس از فارغ التحصیلی در سمت‌های شغلی متفاوتی کار کنند. این رشته‌ها شامل مواردی هستند که در جدول زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.

نکته مهم: ژنتیک جنبه بالینی کمتری نسبت به گرایشی مثل بیوشیمی بالینی دارد، به‌عبارتی ژنتیک انسانی بیشتر از نظر مشاوره‌ای حائز اهمیت تا مسئول فنی. از همین رو، افرادی که فارغ التحصیل رشته‌هایی غیر از علوم آزمایشگاهی در مقطع لیسانس هستند، نسبت به فارغ التحصیلان علوم آزمایشگاهی شرایط سخت‌تری در بازار کار دارند. 

بازار کار رشته های علوم آزمایشگاهی یک

بیوشیمی بالینی۱-مراکز درمانی شهری و روستایی به‌عنوان بازرسان و کارشناسان  بهداشت
۲- کارشناسان بهداشت و درمان در بیمارستان ها
۳- شهرداری ها
۴- سازمان انرژی اتمی
۵- سازمان غذا و دارو
۶- سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در کارخانه‌ها دولتی مواد غذایی و بهداشتی
۷- اداره آب و فاضلاب و شرکت آب منطقه‌ای
۸- فعالیت در شرکت‌های خصوصی و آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست به عنوان مهندس مشاور و طراحی تصفیه خانه بعد از مقطع ارشد
نکته: داوطلبان با داشتن phd می توانند اقدام به ثبت شرکت های مهندس مشاور آب و فاضلاب، شرکت های دانش بنیان و شرکت های آموزشی اصناف و ثبت شرکت های خود اظهاری و خود کنترولی بهداشتی کنند.
زیست فناوری ۱- اشتغال در واحدهای آموزشی ، به منظور تدریس و تربیت نیروهای توانمند در زمینه بیوتکنولوژی
۲- اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ، به منظور کشف ابعاد جدیدی از این رشته
اشتغال در واحدهای صنعتی مرتبط با زیست فناوری و فرآیندهای حفظ محیط زیست
اشتغال در زمینه دارویی و کشف و تولید انواع دارو ، واکسن ، سرم و …
۳- توسعه روش‌ های درمان مبتنی بر سلول‌ های بنیادی
مقاوم ساختن گیاهان به بیماری و آفت از طریق روش‌ های جدید
۴- تصفیه پساب ، خاک و هوای آلوده توسط روش های جدید و هم چنین حذف آلاینده از محیط زیست
تولید پروتئین ها و محصولات میکروبی با ارزش اقتصادی بالا
ژنتیک انسانی 

۱- مراکز تحقیقاتی ژنتیک و شرکت های دانش بنیان

۲- مشارکت در پروژه های دانشگاهی بین دانشگاهی و ملی در حوزه پژوهشی

۳- همکاری در مطب پزشک و متخصص ژنتیک به عنوان مشاور

۴- طراحی و اجرای پروژه های مرتبط با ژنتیک

۵- ارائه خدمات تخصصی در مراکز تحقیقاتی و به عنوان مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک 

مطالب مرتبط با رشته پرستاری