همه چیز درباره کنکور ارشد رشته پرستاری

رشته پرستاری یکی از مورد توجه‌ترین رشته‌های دانشگاهی در کشور ما است. زیرا این رشته بازار کار بسیار خوبی دارد. از همین رو افراد زیادی تمایل به ادامه تحصیل در این رشته را دارند. پرستاری در شاخه ارشد به گرایش‌های مختلفی تقسیم می‌شود. هر یک از گرایش‌های پرستاری به‌صورت تخصصی‌تر به یک شاخه مشخص از علم پرستاری می‌پردازند. پرستاری شامل زیر مجموعه‌های بسیاری نظیر روان پرستاری، پرستاری داخلی جراحی، پرستاری سلامت جامعه، پرستاری کودکان، پرستاری نظامی، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان، پرستاری توانبخشی، پرستاری اورژانس، پرستاری مراقبت‌های ویژه، پرستاری سالمندی و مدیریت پرستاری است. در کارشناسی پرستاری تمام این دروس کم و بیش به دانشجو آموزش داده می‌شوند. اما هر یک از این گرایش‌ها دنیایی از اطلاعات است که باید به هر یک به‌صورت مجزا پرداخته شود. از همین رو در مقطع ارشد پرستاری تمام این بخش‌ها به گرایشی خاص تبدیل می‌‎شوند. در این صورت پرستاری که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارد می‌تواند هر یک از این گرایش‌ها را بطور اختصاصی دنبال کند و به فعالیت در یک حوزه تخصصی بپردازد. در ادامه این مطلب تمام اطلاعات لازم جهت شرکت در کنکور ارشد رشته پرستاری نظیر مدارک مجاز برای شرکت در آزمون ارشد پرستاری ، زمان ثبت نام کنکور ارشد پرستاری، منابع آزمون ارشد این رشته، زمان برگزاری کنکور ارشد پرستاری و سایر اطلاعات لازم نظیر زمان اعلام نتایج کنکور ارشد وزارت بهداشت و تکمیل ظرفیت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

رشته های مجاز برای ارشد پر ستاری ۱۴۰۰

همانطورکه گفتیم رشته پرستاری دارای گرایش‌های مختلفی است. از همین رو افرادی که دارای مدرک کارشناسی پرستاری هستند می‌توانند در گرایش‌های مختلف این رشته به ادامه تحصیل بپردازند. اما علاوه‌بر کارشناسی پرستاری، فارغ التحصیلان برخی رشته‌های خاص نیز می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد، در برخی گرایش‌های پرستاری ادامه تحصیل دهند. رشته و مدارک مجاز برای شرکت در کنکور ارشد پرستاری ۱۴۰۰ به شرح زیر هستند.

لیست رشته های مجاز برای شرکت در کنکور ار شد پرستاری ۱۴۰۰

گرایش 

 مدارک مجاز برای شرکت در آزمون ارشد رشته پر ستاری

روان پرستاریکارشناسی پرستاری
پرستاری داخلی – جراحی کارشناسی پرستاری
پرستاری سلامت جامعهکارشناسی پرستاری
پرستاری مراقبت های ویژه کودکان کارشناسی پرستاری
پرستاری کودکانکارشناسی پرستاری
پرستاری نظامی کارشناسی پرستاری
پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان کارشناسی پرستاری، هوشبری، اتاق عمل (ارائه دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی الزامی است)
پرستاری توانبخشی کارشناسی پرستاری 
پر ستاری اورژانش کارشناسی پرستاری، فوریت های پزشکی (ارائه دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی الزامی است)
پرستاری مراقبت های ویژهکارشناسی پرستاری، هوشبری، تکنولوژی اتاق عمل (ارائه دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی الزامی است)
پر ستاری سالمندانکارشناسی پرستاری
مدیریت پرستاریکارشناسی پرستاری (ارائه دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی الزامی است)

زمان ثبت نام آزمون ارشد پرستاری

ثبت نام آزمون ارشد وزارت بهداشت از ۹۹/۱۲/۶ آغاز شده است و تا ۹۹/۱۲/۱۶ ادامه دارد. برای ثبت نام در این آزمون می‌توانید از طریق سایت sanjeshp.ir اقدام نمایید. بهتر است پیش از ثبت نام ” دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۰ ” را بطور کامل مطالعه کرده و پس از آن اقدام به ثبت نام نمایید.

زمان برگزاری کنکور ارشد رشته پر ستاری

زمان برگزاری کنکور ارشد رشته پرستاری سال ۱۴۰۰ تاریخ ۳۰ / ۲ / ۱۴۰۰ و تاریخ ۳۱ / ۲ / ۱۴۰۰ تعیین شده است. البته این آزمون قرار بود در تیر ماه ۱۴۰۰ برگزار شود که تاریخ آن به ادیبهشت ۱۴۰۰ تغییر یافت. از همین رو بهتر است داوطلبان به‌ویژه پس از ثبت نام به‌صورت مکرر اطلاعیه های سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی را بررسی نمایند تا درصورت تغییر تاریخ برگزاری آزمون از آن مطلع شوند.

زمان اعلام نتایج کنکور ارشد پرستاری و انتخاب رشته

تاریخ دقیق اعلام نتایج کنکور ارشد پرستاری ۱۴۰۰ غالباً یک الی دو هفته قبل از اعلام نتایج اولیه از طریق رسانه‌ها ملی یا از طریق سایت مرکز سنجش پزشکی کشور اعلام می‌شود. اعلام نتیجه کنکور ارشد وزارت بهداشت نیز به‌صورت دو مرحله‌ای است. در مرحله اول رتبه و درصد هر درس در قالب یک کارنامه اولیه به داوطلب اعلام می‌شود. در این زمان داوطلب فرصت دارد در بازه اعلام شده رشته محل های مورد علاقه خود را انتخاب نماید. پس از انتخاب و ثبت رشته محل توسط داوطلب، نتیجه نهایی که نتیجه ثانویه آزمون است غالباً دو هفته پس از اعلام نتیجه اولیه به داوطلب اعلام خواهد شد.

تکمیل ظرفیت رشته پر ستاری

تکمیل ظرفیت رشته پرستاری فرصتی دوباره است؛ برای اینکه داوطلبان بتوانند شانس خود را برای قبولی در این رشته پر متقاضی امتحان نمایند. زمان تکمیل ظرفیت، غالباً پس از اعلام نتایج کنکور ارشد پرستاری اعلام می‌شود. داوطلبان در ابتدا باید دفترچه تکمیل ظرفیت را به دقت مطالعه نمایند سپس از بین رشته محل هایی که در این دفترچه راهنما ارائه شده است انتخاب رشته نمایند.