همه چیز درباره کنکور ارشد رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه رشته‌ای است که با مواد غذایی، ارزش غذایی آن‌ها درمان بر اساس تغذیه و رژیم غذایی خاص و … سروکار دارد. این رشته یکی از رشته‌های پرطرفدار وزارت بهداشت است که هر ساله متقاضیان زیادی را به خود جلب می‌نماید. کار فارغ التحصیلان این رشته پرداختن به ارزیابی ارزش‌های غذایی، چگونگی تغذیه مناسب برای بهبود بیماری، حفظ سلامت افراد، تناسب اندام و … است. باتوجه به افزایش روزافزون بیماری‌های نظیر چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن این رشته بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هر ساله با نزدیک شدن زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم تغذیه و بطورکلی آزمون ارشد وزارت بهداشت، تب داغ سؤالاتی نظیر زمان ثبت نام آزمون ارشد علوم تغذیه ، زمان برگزاری  کنکور ارشد رشته تغذیه ، منابع و ضرایب کنکور ارشد علوم تغذیه ۱۴۰۰ و … بر افروخته می‌شود. در ادامه این مقاله به همه سؤالات شما در رابطه با این رشته از زمان ثبت نام تا زمان اعلام نتایج کنکور ارشد علوم تغذیه، تکمیل ظرفیت و … خواهیم پرداخت.

رشته های مجاز برای ارشد تغذیه ۱۴۰۰

رشته های مجاز برای ارشد تغذیه ۱۴۰۰ یکی از متداول‌ترین سوالاتی است که در رابطه با کنکور ارشد رشته علوم تغذیه پرسیده می‌شود؛ به این معنی که داوطلبان شرکت در این آزمون با داشتن چه مدرکی مجاز به شرکت در کنکور ارشد علوم تغذیه هستند. در جدول زیر مدارک مجاز برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد علوم تغذیه وجود آورده شده‌اند.
یکی از متداول‌ترین سؤالاتی که همواره در مورد آزمون ارشد علوم تغذیه وزارت بهداشت پرسیده می‌شود این است که آیا داوطلبان با داشتن مدرک رشته‌ های غیر مرتبط با عهلوم تغذیه می‌توانند در این آزمون شرکت کنند یا خیر؟ 
پاسخ بله است؛ اما این افراد پس از فارغ التحصیلی نمی‌توانند شماره نظام پزشکی و پرونده کار دریافت کنند. رشته‌های مرتبط و غیر مرتبطی که می‌توانند در کنکور ارشد علوم تغذیه شرکت کنند به شرح زیر هستند. همانطورکه می‌دانید رشته علوم تغذیه شامل مجموعه‌ای از گرایش‌های مختلف است.

لیست رشته های مجاز برای شرکت در کنکور ارشد علوم تغذیه ۱۴۰۰

گرایش

مدارک مجاز برای شرکت در آزمون ارشد رشته علوم تغذیه

علوم تغذیه۱-علوم تغذیه
۲-بھداشت موادغذایی (كلیه گرایش ھا به جز گرایش با منشاءعلوم تغذیه
۳-بھداشت موادغذایی (كلیه گرایش ھا به جز گرایش با منشاءدامی)
۴- كارشناسی علوم و صنایع غذایی
۵- مھندسی علوم و صنایع غذایی
۶- زیست شناسی عمومی
۷-زیست شناسی سلولی مولكولی (گرایشھای بیوشیمی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، علوم سلولی مولکولی)
۸-پرستاری
۹-مامایی
۱۰-بھداشت عمومی
۱۱-علوم آزمایشگاھی
۱۲-بیوشیمی
۱۳-رژیم شناسی
۱۴- اقتصاد تغذیه
علوم تغذیه دربحران و حوادث غیرمترقبه۱-كارشناسی علوم تغذیه
۲-علوم و صنایع غذایی (كلیه گرایشھا)
۳-علوم كارشناسی علوم تغذیه
۴-علوم و صنایع غذایی (كلیه گرایشھا)
۵-علومآزمایشگاھی
۶-زیست شناسی عمومی
۷- بھداشت عمومی
۸-زیست شناسی گرایش میكروبیولوژی
 علوم بھداشتی در تغذیه۱-علوم تغذیه(کارشناسی یا بالاتر)
۲-رژیم شناسی (کارشناسی یا بالاتر)
۳-صنایع غذایی (کارشناسی یابالاتر)
۴-بھداشت عمومی
۵-مامایی
۶-پرستاری
۷- داروسازی
۸- بھداشت موادغذایی (كلیه گرایش ھا به جز گرایش با منشاء دامی)
۹- زیست شناسی سلولی مولكولی(گرایشھای بیوشیمی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، علوم سلولی مولکولی)
۱۰-دكتری حرفه ای دامپزشكی
 تغذیه بالینیکارشناسی در رشته علوم تغذیه
 تغذیه ورزشی۱ – دکترای عمومی (پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی)
۲- کارشناسی در رشته دکترای عمومی (پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی)
۳- کارشناسی در رشته ٢٢ علوم تغذیه

زمان ثبت نام آزمون ارشد علوم تغذیه

ثبت نام آزمون ارشد وزارت بهداشت از ۹۹/۱۲/۶ آغاز شده است و تا ۹۹/۱۲/۱۶ ادامه دارد. برای ثبت نام در این آزمون می‌توانید از طریق سایت sanjeshp.ir اقدام نمایید. بهتر است پیش از ثبت نام ” دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۰ ” را بطور کامل مطالعه کرده و پس از آن اقدام به ثبت نام نمایید.

زمان برگزاری کنکور ارشد رشته علوم تغذیه

زمان برگزاری کنکور ارشد رشته علوم تغذیه سال ۱۴۰۰ تاریخ ۳۰ / ۲ / ۱۴۰۰ و تاریخ ۳۱ / ۲ / ۱۴۰۰ تعیین شده است. البته این آزمون قرار بود در تیر ماه ۱۴۰۰ برگزار شود که تاریخ آن به ادیبهشت ۱۴۰۰ تغییر یافت. از همین رو بهتر است داوطلبان به‌ویژه پس از ثبت نام به‌صورت مکرر اطلاعیه های سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی را بررسی نمایند تا درصورت تغییر تاریخ برگزاری آزمون از آن مطلع شوند.

زمان اعلام نتایج کنکور ارشد رشته علوم تغذیه و انتخاب رشته

نتایج کنکور ارشد رشته علوم تغذیه وزارت بهداشت بصورت دو مرحله‌ای اعلام می‌شود. در مرحله اول رتبه شما در کنکور ارشد اعلام خواهد شد. به‌عبارتی کارنامه داوطلب به همراه تصویری از پاسخ‌برگ او بر روی سایت مرکز سنجش پزشکی sanjeshp.ir در بخش “اعلام نتایج اولیه” قرار می‌گیرد. زمان اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد رشته تغذیه نیز از طریق سایت فوق و رسانه‌های معتبر غالباً بعد از گذشت یک ماه از برگزاری آزمون اعلام خواهد شد. پس از اعلام نتیجه اولیه فرصتی دو هفته‌ای در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد تا بتواند محل دانشگاه و گرایش مورد نظر خود را بر اساس اولویت انتخاب نماید. پس از اولویت بندی داوطلب باید نتیجه نهایی انتخاب‌های خود را در سایت سنجش پزشکی ثبت نماید. در مرحله بعد پس از بازه زمانی کوتاه محل دانشگاه و گرایشی که در آن قبول شده‌اید از طریق همین سایت اعلام خواهد شد.

تکمیل ظرفیت رشته علوم تغذیه

تکمیل ظرفیت رشته علوم تغذیه فرصتی دوباره است؛ برای اینکه داوطلبان بتوانند شانس خود را برای قبولی در این رشته پر متقاضی امتحان نمایند. زمان تکمیل ظرفیت، غالباً پس از اعلام نتایج کنکور ارشد علوم تغذیه اعلام می‌شود. داوطلبان در ابتدا باید دفترچه تکمیل ظرفیت را به دقت مطالعه نمایند سپس از بین رشته محل هایی که در این دفترچه راهنما ارائه شده است انتخاب رشته نمایند. 

مطالب مرتبط با رشته علوم تغذیه